Cosplay

Kawaconissa tänä vuonna mukana perinteinen pukukilpailu, jonka voittajat valitsevat tuomarit. Voit myös itse osallistua yleisön suosikin valintaan kisassa tapahtuvalla yleisöäänestyksellä. Tervetuloa seuraamaan kisaa lauantaina klo 15-17 Auditoriossa!

Pukukilpailu

PUKUKISAN ILMOITTAUTUMINEN ON SULKEUTUNUT!

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen cosplay.kawacon(at)gmail.com. Kilpailuun voi hakea yksin tai enintään neljän hengen ryhmässä. Ryhmän kaikkien hahmojen tulee olla samasta lähteestä. Hakemukseen tulee sisältyä kaikkien osallistujien nimet, hahmojen nimet ja lähde, referenssikuvia puvuista ja propeista. Tarkistathan kilpailun säännöt ennen ilmottautumista.

Säännöt:

Kisaan voi osallistua yksin tai maksimissaan neljän hengen ryhmässä. Lähdemaarajoituksia ei ole, mutta puvun on oltava jostain virallisesta lähteestä (TV-sarja, elokuva, manga) ja puvulle on löydettävä referenssikuva. Omia designeja ei hyväksytä. Kilpailuun ei voi osallistua puvulla, joka on sijoittunut toisessa kilpailussa. Puvun on oltava suurimmaksi osaksi itse tehty, ryhmässä vähintään jonkun toisen ryhmäläisen tekemä. Voittajat valitsevat tuomarit.
Kilpailijat ilmoittautuvat ennen conia kisaan.

Hall Cosplay

Hall Cosplay –kilpailun kisaajat valitaan kisapäivän aamuna conipaikalta.
Puvuilla ei ole lähdemaarajoitusta, mutta niiden on oltava virallisesta lähteestä. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen cosplay.kawacon (at) gmail.com

Tuomarien esittelyt

Kuvaaja J.Kameko

Hei, mie olen Noora! Olen enemmän ja vähemmän harrastellut cosplayta vuodesta 2004 asti, mutta vasta viime vuosina innostunut toden teolla haastamaan itseni cosplayn parissa. Kisattua on tullut Cosplayn SM-kisoissa vuosina 2015 & 2016, sekä tämän vuoden ECG-karsinnoissa.

Rakastan muotoilua, maalaamista ja periaatteessa kaikkea missä pystyy luomaan käsillä! Olen opinnäytetyönäni veistänyt kivisen Joensuun Ilves-patsaan vahtimaan Joensuun Laulupuistoa. Cosplayssa pidän etenkin kovista materiaaleista, muhkeista haarniskoista sekä propeista. Tuomaroinnissa kiinnitän huomiota etenkin siihen miten kolmiulotteisuus tuodaan esille asun muotoilussa.

Odotan innolla cosplaykisoja, on ihanaa palata juurilleen Pohjois-Karjalaan ja olla mukana osana Kawaconia! Tsemppiä ja craftaamisen iloa kaikille kisaajille!

Kuvaaja Elluuh

Hei! Nimeni on Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen. Olen 20-vuotias ja harrastanut cosplayta vuodesta 2010. Vuosien kuluessa cosplaysta on tullut minulle hyvin rakas harrastus, josta nautin koko sydämestäni. Olen kisannut cosplayn parissa useaan otteeseen ja sijoittunut kolmesti ensimmäiselle sijalle, joista viimeisin tapahtui 2017 Yukiconin hallcosplay -kilpailuissa.

Tuomaroidessa kiinnitän huomiota mm. materiaalivalintoihin, asun siisteyteen niin sisältä kuin ulkoa, sekä toimiviin muotoihin ja luoviin ratkaisuihin. Kokonaisuudessa näkyvä hahmouskollisuus on mielestäni viimeinen silaus puvulle kuin puvulle.

Onnea pukujen tekemiseen! ♥ (◠‿◠)